Sådan Koges Brown Rice

Forfatter: | Sidst Opdateret:

Lær at lave fluffy brun ris med disse enkle og ligefrem trin. Fotografierne vil lede dig gennem en idiotsikker komfur-top metode, der vil resultere i en perfekt kogte pot brown rice.

Brun ris er et nærende og alsidigt helkorn, der kan indarbejdes i mange forskellige typer retter, såsom; rør-fryser, supper, gryder og salater. Ernæringsværdien i brun ris er højere end i almindelig hvid ris, fordi kornet er efterladt intakt; hvilket resulterer i mere fiber og næringsstoffer. Der er omkring 215 kalorier i en kop kogt brun ris, men husk at 1 kop ubehandlet brun ris gør 3 kopper kogt ris.

Der er forskellige sorter af brun ris; langkornet, kortkornet, basmati, jasmin, og alle disse typer fremstilles på samme måde. Den følgende opskrift kan nemt fordobles, hvis det er nødvendigt. Hvis du opbevarer din kogte brune ris i en forseglet, lufttæt beholder, holder den op til 7 dage i køleskabet.

Hvor lang tid til at lave brun ris?

40 minutter

Gryder:

  • måle redskaber (teskefuld / kop)
  • si
  • 1 quart pot (eller større) med låg
  • gaffel

Ingredienser:

  • 1 kop brun basmati ris
  • 2 ¼ kopper filtreret vand eller bouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Opskrifts trin:

1. Skylle: Mål 1 kop brun ris og overfør til en sil. Kør i køleskabet med køligt vand over den brune ris i ca. 30 sekunder, eller indtil vandet løber tørt.

2. Kombiner med vand: Kombiner den skyllede brune ris, vand (eller bouillon), olivenolie og salt sammen i gryden.

3. Koges: Lad koge med brun ris og vand koge over en medium høj flamme. Når vandet koger, skal du dække potten med et stramt låg og reducere flammen til en simmer. Lad den brune ris koge uforstyrret i 40 minutter.

4. Fluff and Rest: Efter 40 minutter tilberedningstid, eller når vandet er blevet fuldstændigt absorberet af risen, fjern fra varmen og fluff riset med en gaffel. Dæk potten op igen med låget, og lad det dampe i yderligere 10-15 minutter. Fluff den brune ris endnu en gang før servering. Brun ris kan også fremstilles i mikrobølgeovnen eller i en riskomfur:

Sådan koges brun ris i mikrobølgeovnen: For at lave brun ris i en mikrobølgeovn, start med at skylle og dræne 1 kop brun ris. Kombiner den skyllede brune ris, 1 tsk salt og 3 kopper vand (eller bouillon) i en mikrobølgeovnskål. Mikrobølgeovn den brune ris afdækket på HIGH i 10 minutter. Dæk skålen med et mikrobølgeisoleret låg, men luk ikke tætningen. Kog på MEDIUM power, i 20 minutter. Fluff den brune ris med en gaffel før servering.

Sådan koges brun ris i en riskomfur: For at lave brun ris i en riskomfur, start med at skylle og dræne 1 kop brun ris. Overfør den skyllede brune ris til din riskomfur og kombiner med 1 ½ kopper vand (eller bouillon) og 1 tsk salt. Drej riskomfuret i Brown Rice-indstillingen, eller indstil timer i 30 minutter. Fluff den brune ris med en gaffel før servering.