6 Fast St. Patty'S Day Facts

Forfatter: | Sidst Opdateret:

St. Patty's Day er her! Det er tid til noget irsk mad, firkløver og grøn øl! Men kender du historien bag St. Pattys Day og populære irske traditioner? Her er en kort tutorial. (Nu kan du helt sparke butt på trivia aften.)
  1. St. Patrick var faktisk ikke irsk.

    Han blev født i Storbritannien, og mere specifikt siger nogle mennesker, at han er født i Skotland. Omkring alder 16 blev han solgt til slaveri til besætning får i Irland. Han flygtede, da han var 22 og tilbragte de næste 12-år i sit kloster før han vendte tilbage til Irland som en ordineret biskop. Vi fejrer St. Patrick's Day for at fejre dagen for hans død: marts 17. Slags sætter en dæmper på festlighederne, huh?

  2. Hvert blad i en firkløver har en mening.

    Det første blad repræsenterer håb, den anden er for tro, den tredje er for kærlighed, og den fjerde er for - du har gættet det - held. Et skøn antyder, at der er omkring 10,000 regelmæssige trekløver for hver enkelt firkløver.

  3. St. Patrick's Day er ikke så gammel som du tror - slags.

    Den første St. Patrick's Day parade fandt sted i 1737 i Boston. Men St. Patrick's Day blev ikke en nationalferie i Irland indtil 1903. Den første parade i Dublin blev ikke afholdt indtil 1931. Øl drikker: Vi har meget at indhente.

  4. Udtrykket leprechaun har flere oprindelser.

    Det kunne hidrøre fra det irsk-gæliske ord leipreachan, hvilket betyder "en slags vandig sprite." Eller det kunne hidrøre fra leath bhrogan, hvilket betyder "skomager." (Legenden har det, at leprechauns bruger deres tid til at lave sko og derefter skjule deres guld - i slutningen af ​​en regnbue, selvfølgelig!)

  5. Corned beef og kål er faktisk ikke at traditionel.

    Mens kål er - og har været historisk - en hæfteklammer til den irske kost (sammen med kartofler!), Blev den traditionelt spist med irsk bacon, ikke corned beef. Mange irske indvandrere, der kommer til Amerika, havde ikke råd til bacon, så de erstattede det med corned beef, et billigere alternativ, at de kunne få fra jødiske indvandrere og delikatesser.

  6. Kysser Blarney Stone er sværere, end du måske tror.

    Blarney Stone, en blok blåsten indbygget i Blarney Castle-slottet i Blarney (uden for Cork, Irland) i 1446, siges at give Gabs gave (veltalende tale) til dem, der kysser det. Problemet? Faktisk gør det. Du er nødt til at læne bagud (holder på et jernstativ) fra parapet-gangen, mens en assistent hjælper. (Og der var ikke altid et jernrækværk. Besøgende blev engang holdt lige ved deres lemmer. Tal om skræmmende!)